Help mee

Voor ouders is het vinden van een geschikte woonsituatie voor hun (jong) volwassen kinderen een grote zorg. Door alle bezuinigingen en hervormingen in de gezondheidszorg is dit nog moeilijker geworden. Daarom hebben wij als ouders het initiatief genomen om zelf de voorwaarden te scheppen die hiervoor nodig zijn. Ook geeft het ouders voldoening en rust als ze weten dat de huisvesting en de begeleiding goed geregeld zijn. Uiteindelijk gunnen we onze kinderen een leven zoals zij dat het liefst willen. Zij hebben aangegeven graag op zichzelf te willen wonen. Dit zal een vorm van begeleid wonen worden.

De ouders hebben de Stichting De Woongaard opgericht om de doelstelling van een ouderinitiatief voor hun (jong) volwassen kinderen met ASS te kunnen realiseren.

We vinden het van het grootste belang dat we een gezamenlijke en concrete visie ontwikkelen t.a.v. de te ontwikkelen woonvorm waarin iedereen zich herkent. Hoe concreter de visie hoe steviger het fundament onder onze onderlinge samenwerking. Als ouders ontwikkelen we een basis voor een samenwerking waarin we op afstand betrokken kunnen blijven.

Bovendien stelt een concrete, breed gedragen visie ons in staat om goede afspraken te maken met een zorgverlener, gemeente, woningbouwcorporatie.

Wilt u ons steunen klik hier Flyer Woongaard